Monday, October 6, 2008

The Return of the Legend

Ok...Aidilfitri sudahpun disambut...segala lemang, ketupat n rendang pastinya dinikmati sepuas-puasnya...

Saya pun mcm terlekat lagi lemak lemang ....mood nak masukkan posting pun dah macam santan lemang tapi saya gagahkan jugak hari ini...

Sebelum tu, saya nak ucapkan tahniah buat team A1 Malaysia khususnya Fairuz Fauzi yang baru sahaja memenangi GP pertama musim ini di Belanda semalam...

Bulan 10 ni pulak, bagi Malaysia tak banyak sgt event besar kecuali untuk badminton yg menyaksikan Lee Chong Wei masih lagi kempunan untuk menang...

Tapi bagi bolasepak..."cuti panjang" Liga Malaysia terisi sedikit dengan penganjuran Pestabola Merdeka...

Pestabola sememangnya sentiasa dialu-alukan dan status Malaysia kali ini sedikit berbeza selaku juara bertahan....Ye lah mempertahankan adalah lebih sukar drpd menjuarainya....



Tapi yang penting FAM masih ada "nafsu" nak meneruskan kesinambungan pertandingan yang pernah menjadi benchmark di Asia itu....kalau dapat pertahankanlah jenama ni sampai bila-bila...

Walaupun bukan dianjurkan di bulan kemerdekaan tidak bermakna Pestabola hilang seri...sebaliknya kemeriahannya tetap sama khususnya bagi kaki bola yang "gian" nak pegi stadium tengok competitive game...

Cuma kalau nak lagi syok, kiranya dapatlah Pestabola dianjurkan di Stadium Merdeka walaupun stadium tersebut sudah kembali ke kapasiti asal, 20 ribu....tapi mesti klasik punya tengok bola di stadium asal...

Catatan Epain: Nak tengok Malaysia menang lagi

No comments: