Thursday, June 25, 2009

Oh! My....Myteam

Hahaha...

Sedikit masa lalu nama Myteam seakan satu nama yang mesti diketahui semua peminat bolasepak negara ini...

Apa tidaknya...betapa beraninya mereka dengan mengatakan satu perubahan dalam bolasepak akan berlaku dan ia mahu ditunjukkan menerusi Myteam...

Tak dinafikan penampilan Myteam telah menarik minat pelbagai pihak..tetapi sudah pasti bukan sebab aspirasi mereka..tetapi lebih kepada siapa yang mewujudkannya...

Tapi sekarang apa dah jadi?...nak tarik diri daripada Liga M?...bagi saya itu juga tidak mengejutkan...sebab akhirnya mereka2 yang berada dalam Myteam dah tau betapa azabnya menguruskan pasukan dalam Liga M...

Dulu bolehlah...segala-galanya ada...tapi sekang Myteam ni bolehlah dianggap sebagai "habis madu, sepah dibuang entah kemana"....

Mungkin ada "pengikut" sudah "insaf" betapa mereka sudah tertipu dengan bawakan Myteam ni...

Awal lagi saya dah rasa Myteam tak lebih dari glamor...tengok sahaja kat Shebby Singh...cakap boleh lah...sekali bila handle pemilihan ada ke patut hanya 3 kriteria yang diambil kira iaitu larian, gelecek dan hantaran...

Sedangkan Shebby sendiri tidak pernah ada sijil kejurulatihan...maknanya selama pemilihan Myteam dibuat, ia dikendalikan pihak tak bertauliah...

Jadi fikirlah sendiri..sekarang ni nak tarik diri...cuma kita lihat adakah FAM akan mengenakan denda terhadap Myteam...seperti yang pernah berlaku ke atas MK Land, Public Bank dan NS Chempaka yang didenda 30 dan 50 ribu ringgit....

Catatan Epain: Lain kali jangan bertanding terus...

No comments: