Sunday, September 14, 2008

Apabila kertas lebih berkuasa....tapi tak selalu

Manchester City tetiba jadi perhatian dalam EPL apabila mereka berjaya mendapatkan Robinho daripada Real madrid dengan rekod perpindahan British...

Pak Syeikh Abu Dhabi yang banyak duit, tak tau nak perabis kat mana membeli kelab tersebut dengan harapan ingin menjadi salah satu pasukan dalam "The Big Five"...hehehhe....five sebab 4 yang lain especially Liverpool tetap big...

Idea macam ni semua puncanya Roman Abramovich lah....pepatah yang disebutnya dulu, "jika duit boleh beli kejayaan, lakukakannya!"....menjadi ikutan jutawan dunia yang lain...

Satu demi satu kelab diambil alih individu yang dah terlalu banyak duit....

Tinggalkan jap EPL, tapi masih lagi dengan soal duit....



Ari tu, saya sempat berjumpa jurulatih basikal trek negara, John Beasley dan saya ajukan soalan, "patutkah kita berbelanja seperti Britain yang mengeluarkan perbelanjaan lebih 10 jua pound untuk dapatkan hasil di OLimpik"...

dia kata, duit bukanlah segalanya....tapi Britain sebenarnya mempunyai "right team" termasuklah barisan jurulatih yang berwibawa sedangkan Malaysia, hanya ada dia sorang.....

Saya jugak terfikir, duit dah labur berjuta-juta, tapi kita tak ada lagi jurulatih basikal yang bagus?...Heran...sebab kita ada ramai jaguh....abis tu selama ni bebudak basikal train ngan siapa?....

Program basikal kita bernilai RM 4 juta....sekali lihat memang banyak....tetapi saya rasa dengan jumlah ini takkanlah kita tak mampu lahirkan "protege" Beasley?...

Tapi jangan terkejut akan ada proposal bersifat fizikal yang akan diutarakan beberapa pihak "pecinta" sukan basikal negara ini....itu je yang orang Malaysia tahu, buat bangunan...

Hmmm....ntah laaa...

Catatan Epain: Duit, duit, dimana kau duit....duit, duit buat ku berbelit....

2 comments:

myspace blog mobile said...

its good to know about it? where did you get that information?

myspace editor layouts said...

ok. I found an information here that i want to look for.