Saturday, May 31, 2008

Sudah terpilih, jangan hampakan...



Setelah berteka-teki...akhirnya BAM atau Jawatankuasa Pemilih dan Jurulatih membuat keputusan menghantar bergu veteran, Choong tan Fook-Lee Wan Wah ke Sukan Olimpik Beijing...

Ia sekaligus membuatkan Zakry latif-Fairuzizuan tazari kempunan...takde rezeki...

Pemilihan tan Fook-Wan Wah sebenarnya dijangka kerana berdasarkan kenyataan datuk nadzmi Salleh....dan kenyataan menunggu laporan perubatan seakan menunggu hasil keputusan keadaan lee Wan Wah...kerana secara logik...Zakri-Fairuz memang sihat...

Tapi takpelah...cuma harapan sy dan berjuta yg lain...TOLONGLAH jgn hampakan peminat...

Sekuarng-kurangnya mara ke separuh akhir....jgn pulak nanti pusingan pertama dah sangkut..lepas tu gunakan alasan kecederaan...itu sebahagian je alasan...sy pasti kalau kalah awal alasannya...tidak cergas, cedera, pasangan lawan lebih bersedia, lawan lebih muda....

Buat BAM pulak...mereka dah memilih yg terbaik...tapi jgn nanti mereka sendiri yg menyesal...ingat...harapan rakyat Malaysia di Sukan olimpik sgt tinggit...hendak atau tidak mereka kena terima kenyataan...badminton adlh harapan terbaik utk bawa pulang pingat...

Kalau tidak nanti, balik Malaysia, makan pengat....

Catatan Epain: Hmmmmmmm...

2 comments:

kawankola said...

paututnya kien keat / boon heong tak payah pegi sebab dah down gile.. datuk nadzmi ni pun satu, apa salah bagi orang kita pegi olimpik lagi pun budak2 tu tengah sedap sekarang ni....

epain said...

ntah la...

kengkadang kita tak tau apa "hidden criteria" yg menyebabkan mereka terpilih...

tp tulah...kalau ikutkan kedudukan fairuz-zakri..bawak ke court punkalah sebab ranking diorang tak bape bagus...