Saturday, August 30, 2008

Macam-macam

Kita baru sahaja meraikan kemenangan pingat perak Sukan Olimpik yang diraih Lee Chong Wei...

Dan juga akhirnya dapat jugak saksikan Misbun Sidek dianugerahkan datuk oleh Kerajaan Melaka...

Tiba-tiba je keluar pulak satu berita yang mengejutkan membabitkan pegawai KOAM...hmmmm cabul lagi...

Mungkin ada yang tak terperanjat sebab KOAM dah ada sejarah pegawainya yang mencabul...namun ia masih lagi satu kejadian yang tidak boleh dimaafkan..

Sebab ia dilakukan pegawai....di ulang, PEGAWAI...dan ramai yang menganggap pegawai adalah seorang yang mempunyai kredibiliti yang tinggi...

Apalah nak jadi sekang ni...dah lah performance tak seberapa...ada pulak yang spoilt macam ni...patutnya diorang tunjukkan contoh yang baik, tapi ni lain pulak citernya...

Tapi lagi satu yang saya heran nya...nape kejadian tu berlaku bulan Mei, baru sekang nak kecoh?...ada apa-apa ke?...atau selama ni, atlet yang buat aduan tu dipaksa untuk "kunci" mulut masing-masing....yelah benda ni pun berlaku di luar negara...

Buat KOAM, cubalah buat sesuatu yang berfaedah...ni atlet makin lama makin "pupus", pegawai pulak yang bikin nama makin teruk....

Catatan Epain: Sapalah agaknya pegawai "bertuah" tu ye...

2 comments:

rizal hashim said...

rtm lah kena highlight ni semua bukan ka saudara?

baca lah nanti kolum di kosmo minggu ini, saya akan minta pemimpin KOAM letak jawatan

epain said...

bang...

kengkadang susah lah...kalau "trial by media ni"...

ada masa jalan...tapi kebanyakannya sekang ni tak jalan...

tgk jelah si karim tu...makin naik pangkat ada....tak ingat dulu rtm pernah highlight kes tak dpt duit elaun?....bebalik yg kena si atlet d reporter yg buat story tu kena warning....

apa kes?